Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dra in föräldraledigheten inom vården i sommar!

Artikel 33 av 36
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Vårdpersonalens sommarsemester kommer minskas till tre veckor i år enligt uppgift. Men det finns många inom vården, alla yrkeskategorier, som får mer ledigt då de utöver semester också begärt föräldraledigt under sommaren, en del några veckor, andra hela sommaren. Dessa personer får trots minskad semester många veckors ledighet medan andra endast får tre.

Föräldraledighet är i det närmaste helig men enligt föräldraledighetslagen ska den förläggas så att ”verksamheten hos arbetsgivaren kan fortgå utan påtaglig störning”. Är det inte i dessa coronatider dags för regeringen att bestämma att i år dras föräldraledighet under sommaren in så att alla kan få flera veckors ledighet! Ingen kan väl hävda att det inte blir påtaglig störning av vården med de föräldraledigheter som nu är utlagda.

”Sommarledigt för alla”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel