Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jag vill inte betala skatt till superbussar

 
Superbussarna i Örebro
Visa alla artiklar

Svar: Med all respekt, Nina Höijer, att du upplever att det inte ”är roligt” att fatta beslut om att helt och hållet ta bort möjligheten till kollektivtrafik för den sydöstra delen av regionen, är faktiskt inte vårt problem (NA 12 augusti). Du får inget medlidande där. Inte det minsta.

Du skriver att det visat sig att kundnöjdheten inom kollektivtrafiken ökar med fler och tätare turer. Med turer som är anpassade till tider när resenärer vill åka. Och att det är det ni vill utveckla. Det är ju bra. Och att sådant bäst låter sig göras där det redan finns mycket trafik.

Du beskriver det lite som att där det finns underlag att etablera en hamburgerrestaurang, där kan man också tänka sig att det fungerar med kollektivtrafik. Ren och skär marknadsekonomi alltså.

Jag trodde i min enfald att skattefinansierad verksamhet var till för att utjämna skillnader mellan de som har och de som inte har. Att bygga ett rättvist och jämlikt samhälle helt enkelt. Där kollektivtrafiken är en del av det gemensamma samhällsbygget. Inte minst på landsbygden, där bussen är den enda möjligheten att ta sig till jobb, skola, sjukvård etcetera. Utom för den som har egen bil.

Men tack för att du är tydlig med vilket vårt riktiga problem är. Det att vi är för få. För få för att spela roll och självklart också för få att få vara med och dela på kakan. Utom när det kommer till betalningen för nämnda kaka. Då är det nämligen vi, de få, som står för notan. Nu är vi visst skyldiga 8 miljoner kronor. Det är inte heller ”roligt”.

Tomas Jennebo

Hampetorp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel