Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Katastrofen väntar inte runt hörnet

Annons

Tycker att alla klimatalarmister ska ta och lugna sig lite grann med sina katastrofvarningar och skrämselpropaganda kring miljön.

Det finns minst lika många forskningsrapporter och vetenskapliga studier som tvärtom talar om att klimatet, temperaturhöjning, issmältning, ozonlagren, koldioxidhalten i atmosfären inte alls är så alarmerande så som miljöaktivisterna påstår och det är en naturlig cykel på jorden med både kallare och varmare tidsperioder.

Klimataktivisterna tar ofta inte del av faktabaserad forskning där man pekar på att klimatförändringar, alltså både kalla- men också varma perioder, beror mycket på jordens rotation kring solen och solens aktiviteter! Hänvisar till följande rapport skriven av Peter Stilbs är professor emeritus i Fysikalisk kemi vid KTH; www.klimatupplysningen.se/2016/10/12/nar-kommer-nasta-istid/

När det gäller koldioxiden i atmosfären så är den ju nödvändig för att våra växter ska leva och omvandla koldioxiden till syre, som vi bekant levande varelser behöver.

Att koldioxid halten påverkar klimat och temperatur är inte heller så solklart som klimataktivisterna menar. Det är en komplex samverkan mellan olika faktorer, som till exempel vulkanutbrott.

Men dessa faktorer syns inte i klimatdebatten! Se www.klimatupplysningen.se/2017/06/26/historiskt-svag-koppling-mellan-koldioxid-och-temperatur/

Kontentan är att visst ska vi på sikt bli fossilfria, inte skräpa ner eller på att sätt förstöra vår natur. Men att hysteriskt skapa oro är inte seriöst!

”Sluta klimatlarma!”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons