Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Landsbygden lämnas åt sitt öde

Annons

Ett tomt och övergivet hus någonstans i Sverige, ett monument över det tudelade samhälle vi lever i, där stad ställs mot landsbygd. Detta är resultatet av den glesbygdspolitik som förts de senaste 70 – 80 åren, oavsett vilken regering vi haft.

Landsbygden med mindre orter och samhällen utarmas allt mer när i stort sett all service, både offentlig och privat centraliseras. Politikerna talar visserligen om att hela landet ska leva, medan utvecklingen går i motsatt riktning. Listan över de drabbade kan göras hur lång som helst, för att överleva ”tvingas” man att flytta till städer och större orter där arbetstillfällen och service finns.

Det ”glesbygdsstöd” som nu ska införas blir ju bara ett slag i luften då merparten av de drabbade landsdelarna ligger utanför de områden som prioriteras.

”RL”

Laxå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel