Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Min katt försvann – det här kan du göra om din försvinner

Sedan snart två veckor är min katt Meg försvunnen och tack vare att jag har varit aktiv inom katthem så vet jag mycket vad man skall göra och en del har jag lärt mig.

- Meddela polisen

- Meddela veterinärer i din närhet om försvinnandet Har du Facebook, lägg ut där. Två sidor som finns är Vilse.nu och en annan är Djurid.se.

- Om du har en bild på din katt, så kan du lämna den till polisen och veterinär.

- Sätt upp lappar i ditt område. Knacka dörr! Finns det ställen där katten har blivit instängd?

- Gå ut senare med ficklampa och lys bland buskar och snår.

- Ropa och vänta. Om katten hör dig kanske den först inte vill komma fram, så vänta!

- Kontakta ett lokalt katthem, se om du kan få hjälp med fälla och en så kallad åtelkamera.

- Bor du på landet? Javisst kan det finnas risk för vilda djur, men större risk att katten blivit instängd någonstans. Ta kontakt med hemtjänsten, det gjorde jag igår och fann att min Meg hade nämnts redan. Nu håller de koll mer när de är ute och kör eller om hon har kommit in hos någon av deras brukare.

- ID-hund. Det finns hundar som är tränade att spåra hundar och katter. För det kan du behöva en pälstuss från din katt så att den kan söka. Tiden innan spår försvinner är begränsad. Du klipper en tuss och har handskar på dig så att din lukt inte kommer med. Förvara i glasburk upp till sex månader, klipp sedan ny.

- Märk din katt!

- Du som får en katt till dig. Kolla efterlysning, facebook.

Birgit Pettersson

Megs matte i Vedevåg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel