Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Omdömeslöst av polischefen

Annons

Man slås av häpnad när man läser om den häktade polisbefälet i Örebro. I ett tidigt skede när man inte har en susning om hans oskuld så går polischef Elisabeth Anestad ut med ett uttalande som får en att rygga till. Citat: ”En medarbetare vi behöver ta hand om”. Slut citat.

Vad är det som får den högsta chefen för polisområde Örebro att gå ut i media och uttala sig på detta omdömeslösa sätt? Brottet i sig om det blir en fällande dom är ett av det lägsta i rang inom kriminella.

Och när Peter Springare var utsatt för en hänsynslös förföljelse av sina chefer med flertalet polisanmälningar som blev friad från. Så undrar jag vart denna omtanke om sin anställda personal var? Arbetsgivaransvaret var lika högt i Peters fall.

Men åter till den aktuella brottsmisstänkte polisbefälet. Elisabeth nämner inte ett ord om brottsoffret som om det nu blir en fällande dom eller inte behöver ett oerhört stöd för att kunna gå vidare i livet.

Det är inte Elisabeths ansvar att samma dag som en polis anhålls gå ut och ge sitt stöd till den enskilda medarbetaren. Den signalen polisen i Örebro sänder ut till medborgare är att det Örebro polisen särbehandlar sin personal till skillnad från övriga brottsmisstänkta.

”Justitia”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel