Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Örebro – något att vara stolt över?

Vi är stolta över Örebro. Detta svarade Örebros kommunledning på ett debattinlägg i Nerikes Allehanda 24 september i år. Man framhäver sig för att driva kommunen framåt, men man blundar för sina misslyckanden. Vi invånare i Örebro är skuldsatta via kommunala lån så att vi platsar topp fem i den lista som jämför kommunernas skuldsättning. Stolta?

Kostnaderna för Örebro kommun förvärrades, genom bristfälligt upphandlingsunderlag för det nya vattentornet Lyra och dessförinnan med turerna runt vattenverket, utköp av medarbetare och dyra förändringar. Stolta?

Parkeringsproblemen i staden har ökat under senaste året på grund av trasiga parkeringsautomater. Problemen medför att besökare till Örebro undviker om möjligt att besöka staden. De som måste utnyttja parkering utmed drabbade gator tvingas till att söka efter en fungerande avgiftsautomat runt i flera fall flera kvarter. Problemet orsakat av bristande upphandlingskompetens. Stolta?

I Lärarförbundets rankning av skolkommuner placeras Örebro kommun på den sista tredjedelen. Föga hedrande. Stolta?

Detta är några brister i den kommunala verksamheten.

Därför anser jag att kommunledningen borde uttrycka sig utifrån den verklighet som råder och inte gömma sig bakom ord som framställer dem som ofelbara.

Bo Nykvist

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel