Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politiker ska sluta prata och i stället höja de fattigas pensioner

Annons

Enligt pensionsmyndigheten så finns det 245 000 pensionärer som har låg ekonomisk standard, det är de som har mindre än 12 200 kronor i månaden i inkomst/pension enligt myndigheten. Hur är det då för de som har pension på 7-8 000 kronor i månaden?

När Stefan Löfven blev statsminister så tändes det säkert ett hopp från många fattigpensionärer att nu har vi fått en statsminister som kommer från gräsrotsnivå så han vet hur vi har det. Han talade sig varm för att nu skall pensionärerna få en pension som de kan leva bra på. Men varför händer det inget som gynnar fattigpensionärerna? 

Att prata hjälper inte fattigpensionärerna det är bara handling som hjälper.

Men när man själv börjar spela i en annan inkomstliga så ligger de sämst ställda långt ner i prioriteringen tydligen.

När man hör Stefan Löfven eller tidigare statsministrar säga i tv att pensionärerna som har  den lägsta pensionen skall få en pension som de kan leva på inte bara överleva. Så jag undrar varför har de inte sett till att det blir så? Och varje gång som pensionen ökas så ökas den med procent så den som har lägst får alltid minst i ökningen fast det borde vara tvärs om. Hade det varit en fast summa så skulle det jämna ut sig i med tiden men det vill inte de som bestämmer. Det är kanske deras strategi att ha fattigpensionärer?

Sverige har fler fattigpensionärer än övriga Norden enligt pensionsmyndigheten.

Bertil Persson

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel