Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: SD har blivit allt för slätstruket

SD är nu så slätstruket, så likt andra partier, att det inte finns någon anledning att rösta på dem - om inte SD har en dold agenda som partiet inte vågar visa. Vilka röstar på ett sådant parti? Om du vill slippa utländsk konkurrens om jobben i Sverige, är kanske Vänsterpartiet ett lika bra alternativ som dagens slätstrukna SD, som numera lyder minsta vink från bidragsgivarna i Svenskt Näringsliv? SD har ju redan tidigare ändrat sig om arbetsrätten till svenska löntagares nackdel.

För borgerligt sinnade väljare, som har lockats av SD:s tidigare klarspråk om migration och kriminalitet, finns också andra alternativ, nämligen M, KD och L. De tre borgerliga partierna får dock inte göra om sossarnas misstag 2008, då S-ledaren Mona Sahlin lovade ministerposter till MP nästan två år före valet 2010. S tappade fler egna mandat än MP lyckades sno åt sig. Naturligtvis finns borgerliga kärnväljare, som aldrig skulle rösta på ett parti, som lovar inflytande för SD.

Det sista argumentet för en röst på SD föll under partiets landsdagar i Örebro, då partiet beslöt härma de andra partiernas ofog att använda invandringen i syfte väljarimport. SD erkänner att orsaken är att vissa invandrare inte har röstat på partiet, p.g.a. partiets tidigare linje att avskaffa de dubbla medborgarskapen.

Partiet ska även satsa på kvotflyktingar. Påminner om de borgerliga partiernas taktik under 70-talet att balansera chilenare med vänsteråsikter med vietnameser med högeråsikter.

”Aldrig mer SD”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel