Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Segregationen är orsaken till problemen i Vivallaskolan

Artikel 14 av 24
Sjukskrivningarna på Vivallaskolan
Visa alla artiklar

Annons

Vivallaskolan har genererat ett antal artiklar under den senaste tiden. Situationen är ohållbar och det har den varit under minst tio års tid. Anledningen till att det inte alltid varit lika uppenbart är att skolan har haft en dedikerad personal och skolledning. Pedagoger och skolledare har gjort arbetsinsatser som sträcker sig längre än vad man kan begära.

Skolan har naturligtvis haft mer resurser än andra skolor och nu är det åter resursfrågan som diskuteras. Naturligtvis kräver en skola som har så omfattande behov mer resurser. Det är dock viktigt att poängtera, att resurser inte löser problematiken. Det kan på sin höjd minska symptomen.

Problemet är en segregerad skola. Segregationen syns i andelen elever med annat etniskt ursprung, föräldrars utbildningsbakgrund, andel föräldrar som förvärvsarbetar, psykiskt mående och trångboddhet. Till det kommer trygghetsfaktorer som kriminalitet och konflikter. Vill man ta ansvar för detta så bör man inte konservera problemen och tillföra mer resurser.

Det beslut som togs angående att lägga ned högstadiet på Vivvallaskolan och fördela eleverna till olika skolor var naturligtvis rätt och borde skett långt tidigare. Problemen på skolan är dock inte mindre eller annorlunda för att eleverna på skolan är yngre. De tidiga skolåren är avgörande!

Hur kan man som ansvarig tycka att den socioekonomiska struktur som råder på skolan är okej oavsett resurser? Vilka ledande politiker eller tjänstemän vill ha sina egna barn på Vivallaskolan?

”Vivallainsikt”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons