Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Stoppa försäljningen av friluftsgårdarna

Det är svagt och kortsiktigt av Regionen Örebro att sälja friluftsgårdarna Blankhult, Sixtorp och Stenbäcken. Jag förstår att regionen tänker spara utgifter kortsiktigt och att man får en direkt intäkt när man säljer dessa.

Det man också säljer är möjligheten för alla skolklasser, vandrare och andra att för en överkomlig summa hyra en större byggnad under en eller två nätter. Mina barn har varit på klassresa till alla dessa gårdar ett flertal gånger efter att man sålt lotter, plastpåsar, bullar och annat. Nu kommer denna möjlighet att försvinna och med detta så försvinner också klassresorna! Ingen klass kommer att orka samla ihop till att bo på hotell eller liknande då kommer man helt enkelt att skippa klassresan.

Nu kan man ju tycka att det gör väl inget att skoklasser inte åker på klassresa men man kommer att missa gemenskapen och ha roliga gemensamma minnen att tänka tillbaka på. Pengarna som regionen kommer att spara in på detta kommer man snabbt ha slösat bort på byråkrati och administration.

Det är alltid lätt att ge sig på dem som har svårast att försvara sig, barnen! Barn och ungdomar behöver mera att göra ute på landet än att bara dra runt på stan och förstöra! Tänk om och behåll gårdarna!

”Thomas”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel