Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Uppsagd från vårdboendet fyra dagar innan jul

Annons

Min 86-åriga mamma, boende på vård- och omsorgsboenden i Örebro kommuns regi, fick fyra dagar före jul ett brev, där hennes hyreskontrakt sades upp. För att få bo kvar på demensboendet erbjuds hon samma bostad med en 56 procentig hyreshöjning, med löfte om regelbundna fortsatta höjningar.

Var detta det bästa politiker och tjänstemän kunde åstadkomma?

Kunskaper om äldre och sjuka människors pressade situation, dålig ekonomi, fysiska svårigheter som leder till vårdbehov, svårigheter att minnas eller agera på sina egna vägnar. Är allt detta som bortblåst?

Vår tids iver att som goda tjänstemän, agera likt ekonomiska krigare redo att driva in pengar blir helt smaklöst. Det verkar som att där pengar ska drivas in, går en stor bit av förstånd, och tyvärr också moral och etik ut.

Att hyreshöjningar behöver göras, att man anser att gamla människor inte behöver mer pengar kvar än till vårdavgifter är en sak vi känner till. Men att på detta sätt, mitt i julen, försätta så många människor i stor oro och rädsla över hur de ska hantera denna stora ekonomiska förändring! Fanns det verkligen ingen, varken på tjänstemanna- eller politisk nivå, som tänkte efter före och med en gnutta empati?

”M Forsberg”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel