Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vår strävan efter lyxliv – frukt, grönt och fisk har blivit en klassfråga

Solidaritet finns snart inte längre.

Många vet inte ens vad ordet betyder. Vårt framgångsrika samhälle har förskjutits från solidaritet till sko dig själv och skit i andra. När någon får mer får andra mindre. Idén om alla människors lika värde har urholkats. Det riktiga uppsvinget för att sko sig själv kom med Gyllenhammar som tog rika företagare på andra sidan Atlanten som förebild.

Felet är inte att vara framgångsrik. Felet är att låta andra betala för sin framgång, sitt överflöd och lyx. Driftiga människor behövs, men när driftigheten förstör miljön för både djur och natur och sätter andra människor i misär då är det inte längre en bra sak.

När lönerna är så höga för vissa för att de ska kunna resa till Karibien mer än en gång om året, så att pengarna inte räcker till för alla att kunna betala hyra elektricitet mat och telefon då är det skam.

Äta frukt, grönt och fisk har blivit en klassfråga. När de som styr över andras liv tjänar i månaden vad andra har i årslön är det klart att känslan och förståelsen för hur andra har det inte finns. Jobbar man heltid ska man inte behöva söka bidrag för att kunna betala hyran. Man ska inte heller behöva välja mellan att betala hyra och köpa mat.

Lyxliv har blivit måttot vi alla ska sträva efter, men inte alla kan få.

”Allas lika värde, på riktigt”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel