Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför månar inte Örebro om turisterna?

Här om veckan hade jag anledning att besöka slottet för att köpa biljetter .

Så jag gick till västra tornet för pilar pekade dit. Men det var stängt. En kvinna från Tyskland kom samtidigt fram i samma ärende och såg att det var stängt. Inga hänvisningar fanns förutom skyltar som pekade att vi var på rätt ställe.

Vi beslöt att gå till Stora Hotellet och kolla om de kunde ge oss hjälp (jag var mån om att hjälpa besökare till vår stad). Den vänliga kvinnan på hotellet kollade i sin dator och upplyste oss att det var öppet. Jag bad då att få telefonnumret för att kolla vad som var fel. Jag ringde på telefonnumret som fanns i hennes dator men fick besked att numret inte existerade. Jag fick ett nytt telefonnummer och lämnade över mobilen till den tyska kvinnan så att hon skulle få ställa sina frågor. Sen frågade hon mig var närmaste bank fanns där man kunde växla till sig svenska pengar eftersom hon fått beskedet att bankerna klarade av att växla pengar. Upplyste henne att bankerna inte växlar pengar men det finns andra som ordnar det, till exempel Forex.

Avslutningsvis frågade hon var man kan parkera sin bil och betala med pengar. Finns knappast i centrala Örebro.

Jag tänkte svara att i Sverige har vi en service som ser ut så här.

”KYÖ”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel