Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vem satte P för förnuftet?

Annons

Hur tänkte ni här?

Det är en fråga som ligger nära till hands när man betraktar den nya parkeringsordning som gäller villaområdet i Rosta med huvudgatorna Rosta strand och Björkallén.

Vi kan ofta höra upprördhet när det gäller parkeringsfrågor oftast handlar det om kompromisslösa p-bolag, men under våren har synpunkter kommit från flera villaområden.

I Rosta-fallet är det så här: Kommunen har infört ett generellt p-förbud i hela området. Detta har kompletterats med olika skyltar som medger parkering på olika delar av gatorna. Men en dag i veckan under vintern och varannan vecka på sommaren får man inte parkera ...

Man kan ju förstå att det ska finnas utrymme för snöröjning och sopning av gatorna. Men i det här fallet har man växlat mellan veckans alla vardagar på olika sträckor bland de 62 villor som finns i området.

Hur tänkte ni här?

Ska snöröjning ske varje dag på olika håll? Det låter orationellt. Likaså om det ska sopas, kommer det att åka sopmaskiner varje dag i område och sopa lite här och där.

I en del fall har man också utnyttjat lyktstolpar för att sätta upp P-skyltarna på. Dessa har då hamnat en god bit in på gatan och den tillåtna parkeringen börjar i höjd med ett antal garageutfarter där man ändå inte får stå.

Hur tänkte ni här?

Om lagar och förordningar ska efterlevas krävs att de kan uppfattas som rimliga. Jag tycker det är rimligt att parkeringar regleras på olika sätt, men inte som i det här fallet.

Hade det möjligen varit enklare för alla om man infört den gamla hederliga datumparkeringen? Det hade gett plats för såväl parkerare, snöskottare som gatsopare!

Lars Westberg,

inte längre Rostabo.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons