Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vi får den specialistvård vi betalar för

Annons

Att ha en lång högskoleutbildning, att ansvara för människors liv och hälsa i ett yrke i en ständig utveckling – borde inte det generera i en löneutveckling som ger en pension som det går att leva anständigt på? Så är inte fallet om du är specialistsjuksköterska inom regionen. Hen får en pension som närmar sig gränsen för en så kallad fattigpension.

En del av vårdens brister beror på att det saknas specialistsjuksköterskor. Sjuksköterskeutbildningen är en treårig högskoleutbildning men inom många vårdområden krävs ytterligare utbildning till specialistsjuksköterska.

Efter den treåriga utbildningen ska sjuksköterskan först förvärva klinisk erfarenhet och sedan fortsätta med ytterligare en högskoleutbildning på mellan 1-2 år. En specialistsköterska har alltså 4-5 års högskoleutbildning men det en olönsam investering då löneutvecklingen under ett yrkesliv blir marginell.

Om regionen inser vidden av problemet med bristen på specialistsjuksköterskor måste ett agerande ske.

Operationssjuksköterskor, narkossköterskor, barnmorskor, BVC sjuksköterskor, distriktssköterskor är exempel på specialistsjuksköterskor inom områden där stora brister finns. Bristen accelererar alltmer i takt med generationsavgångar. Nytt nu är att sökantalet till olika specialistutbildningar på landets högskolor sjunker så markant att vissa av dem kan komma att stänga sina utbildningsplatser.

Om regionen inser vidden av problemet med bristen på specialistsjuksköterskor måste ett agerande ske. Ni kan inte fortsätta lågavlöna kvalificerad arbetskraft. Det är allvar nu.

”Specialistsjuksköterska”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons