Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi har hamnat i ett svart fiberhål

Vi har hamnat i ett svart hål, en plats dit inga fiberkablar vill mötas. Denna vår har varit påtagligt komplicerad för en distansarbetande och en distansstuderande att få digitala möten och lektioner att fungera med ett hackigt mobilt bredband som Telia inte är allt för engagerat i att optimera efter att bindningstiden signerats.

Några hundra meter sydöst gräver Open Infra vidare och några hundra meter nordväst har Telia anslutit sin sista(?) fiberkund. Trots ihärdigt mejande, ringande och tjatande återkommer ingen från någon av bolagen med ett erbjudande om hur vi och de sista hushållen kan få tillgång till omvärlden.

Vi arbetar dubbel heltid och för att både kunna bedriva ett småskaligt lantbruk och arbeta heltid behöver vi tillgång till säkert bredband för att kunna delta i samhället på samma villkor som tätortsborna. Ett uttjatat argument, men likväl sant, vi betalar också skatt. Med ett konkurrenskraftigt lantbruk ännu mer skatt.

Det är ju skrattretande, även om vi lätt håller oss för att brista ut, att vi är cirka fyra hushåll mellan två fiberexploatörer utan att någon av dem kan tänka sig att ta det samhällsansvar som de hänvisar till så ofta som möjligt. ”Vi bygger ut landsbygden” – fast inte de delar som tar för mycket av budgeten från landsbygdsprogram eller en statlig fond. Det får inte plats på skyltarna vid vägen, men på era hemsidor borde ni ange detta.

Kom igen nu Telia och Open Infra – några hundra meter, lättplockade hjältepoäng. Vi betalar ju dessutom!

Kristinelunds Gård

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel