Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

91-åring ska sändas hem

Annons

För inte alls länge sedan ansåg Migrationsverket att det inte förelåg några ”synnerligen ömmande omständigheter” och beslutar att utvisa döende Rim Al Amir till Libanon tillsammans med mor och två äldre systrar. Man kommer inte så långt då lilla Rim avlider. Hennes mor och systrar utvisades i somras till Libanon. Döende barn är uppenbarligen inte tillräckligt ömmande, tydligen ej heller gamla, dementa damer.

Ser ett Rapportinslag om en gammal dam, 91 år, som ska utvisas till Ukraina, trots att hennes dotter och dotterdotter finns här i Sverige, hon är dement och har ingen alls i Ukraina. Vård finns dock, hävdar Migrationsverkets Mikael Ribbenvik och menar att det är det man tar hänsyn till – vården alltså.

Sänd tanten att dö i Ukraina, ensam, förvirrad och ledsen. Det finns vård att få! Skitbra! Det verkar ju dumt att hon kanske kunde få en dräglig ålderdom trots demens och allt den för med sig!

Det är toppen att leva i ett land där människor månar så om varandra men det skulle vara intressant att få ett exempel på en sån där ”synnerligen ömmande omständighet” om Migrationsverket kan hitta någon?

Jag skäms å Migrationsverkets och Ribbenviks vägnar!

Örebro

”Vera”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons