Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldrevården sliter ut människor

Annons

Jag vill säga en sak om äldreomsorg. Det kommer kanske att väcka olika känslor men jag är tvungen att höja min röst. Många klagar på äldreomsorg på olika sätt, men hur många frågar och undrar hur det är att vara anställd inom äldreomsorg eller bli påverkad av en anställd?

Ja, det är nämligen så att min fru arbetar inom omsorgen. och kommer hem efter sina pass helt död. Ja det är rätt ord.

”Brist på personal” gör att de få som arbetar får jobba ihjäl sig. Och det är faktiskt hennes val och hennes rätt att tycka om sitt jobb. Men hela vår familj lider och blir drabbad av hennes trötthet. Ingen ork, inget liv i henne men så får hon lön som bara räcker till att betala boende. Vi bor inte lyxigt om någon skulle tro det.

Var är rättvisan? Vad har jag som make för rättigheter, vad får våra barn? Sluta tjata på dålig service i äldreomsorgen och tänk i stället att det finns tusentals drabbade som inte borde vara det. Människor som jobbar i branschen förtjänar mycket mer och inte minst deras anhöriga som lider med dem. Jag har funderingar att ge upp och flytta isär. Är det rätt att det ska vara så? Nej. Ni som bär ansvaret inom kommunen borde sätta er och diskutera. Sluta tjata och anklaga vårdpersonal, och se till att de får mer mänskliga villkor på sina arbetsplatser

"B.Z”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons