Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla har rätt till reklam

Annons

Nästan överallt syns rester av nedrivna affischer och kvarblivet klister på elskåp och dylikt. Detta kan vara reklam för olika slags föreningar eller privatpersoners verk vars budskap vill synas.

Reklam, som storföretag har betalat för får sitta uppe i det offentliga rummet. Sådant som man inte kan välja att inte se, får sitta uppe helt ostört och lagligt. Ofta är det något som varken tilltalar eller intresserar oss.

Jag anser att det är orättvist att man enbart ska få framföra sitt budskap om man har tillräckligt med pengar för att tvinga medborgarna att uppmärksamma deras reklam.

Självklart är olika produkter tilltalande för olika personer, men det är även ”amatör-reklam” eller små konstprojekt som man vill visa upp för medborgarna, men detta ses som provocerande och rivs ner.

Jag tycker att det ska vara öppet även för privatpersoner att göra reklam eller sätta upp konst på offentliga utrymmen, om inte borde det finnas utrymmen att sätta upp det på. Sedan kan till exempel en djurrättsaktivists reklam ses som provocerande och därför inte vara tillåten, om det till exempel redovisas hur djur behandlas vid slakt. Varför får reklam på köttbullar synas då många finner detta minst lika provocerande?

Jag vill att makten ska sluta bestämma vad som är vackert och legitimt och börja tillåta det folket anser är okej att exponera.

Jag säger nej till all reklam och ja till allmänhetens rätt till exponering av tankar och idéer!

Örebro

”Ninna, 15 år”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons