Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas Svahn talar med en kluven tunga

Annons
Presskonferens om regionens gemensamma plattform 2019 - 2022 - på USÖ. Från vänster: Karin Sundin (S), Andreas Svahn (S), Marie Holm (KD), Behcet Barsom (KD), Torbjörn Ahlin (C) och Charlotte Edberger Jangdin (C).

Replik: I NA den 7 mars skriver Andreas Svahn (S) tillsammans Torbjörn Ahlin (C) och Bechet Barsom (KD) om utvecklingen av vården i vår region sedan omorganisationen av hälso- och sjukvården med länskliniker hur köerna har minskat till operation längre än 90 dagar. Jämfört med övriga regioner har region Örebro haft en positiv utveckling.

Man säger sig vilja ”säkerställa en säker och nationellt ledande sjukvård oavsett var i länet man bor”. Man skriver att ”inget modernt sjukhus idag kan ge vård av högsta kvalitet inom alla specialiteter under ett och samma tak.Det är en nationell och internationell verklighet.”

Gott så, men på sidan 6 framgår att det finns ett undantag när det gäller förlossningsvården. Där redogörs för en oberoende utredning som visar att det finns klara fördelar med att stänga BB i Karlskoga. Det är enligt utredningen fördelaktigt ur patientsäkerhetssynpunkt, men även ur bemanningssynpunkt och av ekonomiska skäl. Här prioriteras ”närhetskänsla och trygghet” enligt Andreas Svahn. Beträffande förlossningsvården får tydligen patientsäkerheten, i första hand det nyfödda barnets, styrka på foten. Hur kan det vara tryggt att få den näst säkraste förlossningsvården som går att få i vår region?

Härmed lyckas regionledningen med Andreas Svahn i spetsen med konststycket att tala med kluven tunga, gå i takt med sig själv och tvåstämmigt sjunga.

”Observatör från sidlinjen”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons