Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attendo borde få öppna sitt äldreboende

Annons

Örebro. Attendo låter nästan som ett skällsord i vissa kretsar. Med all rätt kanske, inte för att Attendo gjort något extraordinärt fel, men för att hela situationen i Örebro är skamlig. Vi har över 60 gamla i kö och Örebros finaste boende står tomt. Detta för att vissa politiker har satt prestige i att inte samarbeta med Attendo.

Det som hänt på Elgströmska och betydligt värre händer runt omkring på många kommunala boenden hela tiden. Jag vet, jag har jobbat på flera. Vad jag också vet är att Attendo är ett seriöst vårdbolag som på många ställen driver utomordentligt bra och innovativ vård. Det vet jag med, min man bodde hos Attendo i fem år innan han dog. Rasmus Person kopierar ju Attendos koncept rakt av i sitt kommande boende, så något måste du ju gilla?

Jag har vart ute på Rynningeviken och sett/träffat deras underbara personal och sett ett helt fantastiskt hus med trygg och lummig trädgård. Varför ger man inte Attendo en chans? De äldre har det absolut inte bättre på USÖ eller hemma, och det kostar oss miljoner. En i personalen informerade mig om att, den av media uppblåsta, försäljningen av huset var planlagd och att Attendo har ett hyreskontrakt på 16 år. Utan att ha några fakta undrar man ju, vad blir det av huset om inte äldreomsorg? Vi behöver äldreboenden och det är nu inte 2015. Fler och fler överklagar så politiker; sluta säga att ni har kontroll på väntetiden!

Så länge vi har privat och kommunal vård måste båda behandlas på samma villkor. Det är skrämmande vad de kommunala boendena kommer undan med. Ge Rynningeviken en chans, tro mig vi äldre kommer ha det bättre där än på de flesta kommunala boendena i Örebro. Jag är snart där själv och det skrämmer mig.

Örebro

”Pensionär”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons