Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn glöms bort när föräldrar ska göra karriär

Annons

Hallsberg. Alarmerande rapporter kommer ständigt om att dagens ungdomar presterar allt sämre i skolan. Jag har en teori om varför det är så. Under de senaste decennierna har viljan att som kvinna ha en karriär ökat drastiskt. Och det är ju fantastiskt! Äntligen har samhället påbörjat sin resa mot jämställdhet! Men det finns ett litet problem. Jaha, vadå för problem? tänker ni. Jo, barn.

Kvinnan av i dag och för all del mannen, vill ha en karriär samtidigt som man har minst två barn, två bilar, två inkomster och med jämna mellanrum går in i den berömda väggen. Men vad händer med barnen som får en nyckel runt halsen redan vid födseln? Barnen som ombeds att laga sin egen mat och klara sig bäst de vill? De blir såklart trötta, ensamma och framför allt negligerade av sin föräldrar, bara för att båda två törstar efter ”karriären”.

När jag föddes tog mina föräldrar beslutet att min mamma skulle vara hemma och min pappa skulle tjäna in pengar. När jag gick ut nian i våras hade jag toppbetyg i ett flertal ämnen. Många av mina klasskamrater klarade sig inte alls lika bra, och många i den skaran hade föräldrar som antingen jobbade båda två eller var skilda. Vad säger det oss?

Jag uppfattar det i alla fall som att alla barn behöver ha hjälp hemifrån, en spark i baken i rätt riktning, av båda sina föräldrar! Och måste då kvinnan vara hemma? Absolut inte! Det kan lika gärna vara pappan som är hemma. Poängen är att alla barn behöver ha båda sina föräldrar närvarande, om det är möjligt. Och både män och kvinnor kan ha karriärer, men att välja att skaffa barn är något som kräver ens totala uppmärksamhet, från det att barnet föds till det att det flyger på egna vingar vid en ålder då de är mogna för det. Jag lovar er att SCB:s diagram över betyg skjuter i höjden om man gör så.

Hallsberg

Alexander Johansson, 16

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons