Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barna Hedenhös skrevs i en annan tid

Annons

Laxå. Går vi inte snart för långt med denna politiska korrekthet när det gäller rasism. Vi censurerar Barna Hedenhös. Ska vi ta bort Tom Saywers äventyr, Bombi Bitt och jag, Jack Londons romaner, Tin-Tin och andra mästerverk från biblioteken, bara för att de med dagens mått mätt inte är förenliga med dagens värderingar? Man måste förstå att de människor som skrev dessa böcker inte var upplysta med tv och internet som vi är.

Denna liberalismterror som råder kan snart leda till bokbål när det gäller författare som Strindberg, Mark Twain, Heidenstam och Astrid Lindgren. Är det det vi vill ha eller kan vi förlåta att man en gång i världen inte var så upplyst som vi är i dag?

Jag har fördomar om det mesta, men jag gör allt i min värld för att övervinna dem alla. Jag har haft en son som dejtat en mörk tjej och en brorson som varit gift med en asiat. Jag har jobbat med människor från olika kulturer utan att ha haft personliga aspekter på islam eller annat. Vi ska inte döma våra föräldrar eller deras föräldrar för att de inte haft samma information som vi haft.

Vi ska jobba stenhårt för att förhindra invandrarfientlighet och partier som bygger på sådan rädsla för förändring. Men vi får inte låta saker hamna i ett stadium där vi förskjuter vårt eget ursprung. När allt kommer omkring så är vi alla invandrare i ett vackert land som jag vill ska bygga på ödmjukhet, förståelse och acceptans till alla människor som bor eller kommer för att bo här. Men akta så att den vilja att censurera vårt kulturarv inte blir ett vapen för rasismen att kritisera dessa strävanden. Politisk korrekthet kanske inte alltid är bra!

Laxå

”Ax”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons