Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens trygghet viktigast

Annons

Kumla. Jag är 30 år och har 25 semesterdagar. Mitt barn är över åtta år. Det betyder att jag inte har föräldradagar. Fritids stänger för planering fyra dagar om året och jag tycker att de ska ha sin planering.

Klämdagar och loven tycker man att barnen behöver vara lite lediga. Jag känner det för mitt barn och även för personalen som vill ha ledigt. Jag får även frågan om ifall man tänkt att vara ledig under lov, klämdagar med mera. Barnen blir matade med hur många som kommer att vara där under lovet. Barnen pratar med varann om ledigheter.

Hur ska jag kunna vara ledig alla dessa dagar och även hinna få en bra semester? Göra det vi vill med familjen? Utan att känna sig tvungen att ta ledigt för skolan, fritids eller som förvaltningen vill. Jag har tagit upp detta med berörda och får till svar att mitt barn kan få vara på ett fritids en mil härifrån.

Med okänd personal (vikarier då ordinarie är på planering) och okända barn. Man stänger förskolor och fritids kl 16 för arbetsplatsträffar flera gånger under året och vill att man som förälder ska hämta tidigare. Vad ska jag ta ledigt för de gångerna? Är det en trygghet? Är det den tryggheten man skriver om i alla planer som finns för förskolor och skolor? Att bolla med barnen hit och dit, och att få föräldrar att vända ut och in på sig själva för att skapa den trygghet man anser barnet ska ha.

Jag vill ha kvalitet på fritids, det får personalen då de planerar och möts. Men det borde finnas bättre samverkan så barnen har den trygghet de förtjänar. Jag har 25 semesterdagar, fyra av dem går till att lösa så personalen får sin planering.

Jag vädjar till min arbetsgivare att få gå tidigare så jag kan hämta innan 16. Jag betalar för att få omsorg för mitt barn då jag arbetar. Betalar med semestern för att ge mitt barn trygghet!

Kumla

”Förälder”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons