Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behöver vi ha småpartierna?

Annons

Nu har ju valrörelsen startat så smått och det gäller för oss väljare att finna det parti som vi sympatiserar mest med. Med sju etablerade partier och en ny rörelse (SD) kanske det kan vara svårt. Nu kan vi ju som väljare reducera antalet partier i kommande val. Tänk på följande, behöver vi (C), (KD) och (V)?

Centerpartiet är ju en gammal kvarleva från bondesamhället som fick en form av renässans genom att vara negativa till kärnkraft. Bondesamhället är mycket litet i dag och kärnkraftsmotståndarna/miljökämparna kan gå till ett miljöparti.

Gamla KDS startades ju som en form av religiöst parti och sedan de förlorat sin grundare har de knappast rosat marknaden med attraktiva lösningar. Det har gått ”utför”.

Kommunister är kommunister och inget socialistiskt samhälle på jorden har någonsin varit framgångsrikt för varken det ena eller andra. Förföljelse av oliktänkande, fruktansvärd miljöförstöring, planekonomi och allt vad det innebär. Så låt oss bli av med diktatoriska partier även om de klätt sig i fårakläder och kallar sig vänstern.

Att inte rösta på (SD) tar jag för givet.

Var ska nu de som röstat på ovanstående partier ta vägen när vi ”bara” har ett konservativt, ett liberalt, ett miljöparti och en demokratisk vänster att välja på? Jo, läs varje partis program, fråga deras representanter, titta på vad de historiskt gjort, gå på deras möten och försök att bilda en uppfattning om vad dessa partier står för. Jag är övertygad om att alla kan finna en ersättare.

Och om vi alla verkar inom partierna kan vi ju få dem att kanske ta hänsyn till våra idéer. Bli politiskt aktiv och kunnig.

Jag är övertygad om att många som läser detta blir arga men tänk efter. Jag ser fram emot kommentarer.

Ställdalen

”LAGA”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons