Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betyg ska inte gå att överklaga

Annons

Nu är det förslag på att en elev som inte gillar det betyg han erhållit, ska få möjlighet att överklaga sitt betyg, det låter ju helt otroligt. Alla elever har ju rätt till detta i så fall, vilket betyder att har man inte betyget MVG så är det fritt fram att begära rättelse. Detta är sjukt.

Nu ser vi vad som händer när vi inte får betyg redan från första klass vid skolstarten. Man har inte en aning om hur man ligger till betygsmässigt. Man har fått personliga omdömen som det visar sig ha varit helt meningslösa.

Om vi antar, att en elev har haft en lärare per termin under de sex första skolåren, det betyder alltså tolv olika lärare som då gett omdömen om eleven till föräldrarna. I många fall kan det vara ännu fler bland annat beroende på att man byter boplats väldigt ofta numera.

Jag skriver föräldrarna men hur många är det inte som lever i singelförhållanden? Får då den andre föräldern också veta hur deras barn ligger till betygsmässigt?

Jag kan ju själv tänka mig in i denna situation att framför en förälder tala om hur lilla Lisa eller Ahmed är i de olika ämnena. Nästa termin kanske det är en annan lärare och så vidare.

Tänk om man då i stället fått lämna ett betyg som är baserat på kunnandet hos eleven, då fick man ett resultat per termin. Här visar det sig direkt, om nu både Lisa och Ahmed är underkända i något ämne, då vet alla det i familjen, rektorn samt läraren. Det är nu man har möjlighet att sätta in resurser, alltså inte som i dag när eleven gått ut sjätte klass. Då är det försent.

Detta förslag är ännu en spik i kistan för vår svenska skola. Stoppa detta vanvett i tid. Våra lärare har nog med uppgifter som våra skolbyråkrater pådyvlat dem redan tidigare. Låt våra lärare få undervisa och ingenting annat.

Just i dag har det kommit fram statistik om hur otroligt vanskött vår skola blivit, det borde väl ändå vara ett bevis på att vår flumskola spelat ut sin roll, men går detta förslag igenom är det ännu ett bevis på att man överhuvudtaget inte bryr sig om varken elever eller lärare.

Tyrone Waerner(Örebro)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons