Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blåbär viktiga för hälsan

Annons

Dvärgbandmasken är här. Det är hemskt, nu kan vi inte längre äta färska bär från skogen och trädgården utan att riskera att bli dödssjuka. Skiten är här, dvärgbandmasken, som Sverige och Norge varit fria ifrån. Masken finns säkert även i vårt län för de kan ju knappast provta exakt alla rävar/mårdhundar.

Nu när dvärgbandmasken väl är här blir den svår att utrota med tanke på alla miljontals mikroskopiska ägg. Troligen kommer masken hit med smuggelhundar då det finns mycket av parasiten i dessa länder. Skulle den kommit från invandrade rävar/mårdhundar från Finland borde den påvisats högre upp i Sverige och kring finska gränsen.

Man blir väldigt misstänksam på alla annonser på nätet där mycket småhundar säljs från Ystad bland annat. De saknar alltid stamtavla, uppfödare, SKK-regler, säljaren är anonym och hunden säljs till hälften av vad en seriös svensk uppfödare tar för en chihuahua. Även om det nu är försent - köp inte dessa hundar!

Färska bär, det nyttigaste man kan äta, skogens guld som till och med säljs för medicinsk verkan. Nu måste vi hetta upp bären då varken frysning eller sköljning tar bort de mikroskopiska äggen. Vid upphettning förstörs och andra sidan det nyttiga i bären och man kan lika gärna äta sågspån.

Min morfar sa alltid; Vill du bli gammal och få vara frisk ska du äta mycket färska bär, det rådet har jag följt och blir aldrig sjuk, hur mycket jag än vistas bland snoriga personer.

Blåbär sägs vara det allra mest föryngrande bäret. Det innehåller massor av antioxidanter och vitaminer. Är bra för många krämpor och ger bättre syn, hud och stärker immunförsvaret. Man blir piggare och vitalare och en del anser att färska blåbär i stora mängder kan bota cancer.

Vi går miste om något fantastiskt! Förmodligen tack vare er som köpt dessa smittade smuggelhundar.

Örebro

”Ledsen blåbärsplockare”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons