Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bregott istället för margarin borde vara ett självklart val för Centern i Lekeberg

Annons
Billigare margarin eller dyrare närodlat Bregott på elevernas mackor?

Heja på! Jonas Hansen i KD. Bra och Tack att du tog tag i smördebatten.

Att byta ut Bregott i skolan är rena rama dumheter. Att gå från det bästa till det allra sämsta, det går inte att försvara. Ska man ha närodlat så ska man väl iallafall använda svenskt smör. Bregott tillverkas på Arlas mejeri i Götene av svensk grädde ifrån närområdet.

Att importera palmolja från Indonesien och Malaysia är inte miljövänligt och stämmer inte överens med Centerns närodlade politik, ingen närodlad matpolitik av mejeriprodukter iallafall, den är fjärrodlad.

Indonesien står för 50 procent av världens palmoljeproduktion, 13,5 miljoner hektar oljeplantager, planerar att fördubbla sina odlingar fram till år 2020, inte undra på att den är billig.

Jag ställde upp i Centerns valkampanj i Lekeberg och visade upp betande mjölkkor i öppna landskap vilket centerledningen uppskattade, när valet var över glömdes korna i Lekeberg bort. De betande djuren som håller landskapen öppna var inget värt längre, för vi gick framåt i valet, så nu måste det sparas på mjölkböndernas bekostnad.

Ta bort ”palmoljekladdet” och servera Bregott i skolan istället, det är både bättre för eleverna och miljövänligare, än att importera från andra sidan av jordklotet. Eller är det så att måltidschefen har fått alldeles för stor makt, kanske har hon fastnat i Floras nyckelhål, omplacera henne. Jag efterlyser en ny måltidschef som ställer upp på närodlad matpolitik och inte fjärrodlad.

Conny Pettersson

Besviken centermedlem och mjölkproducent i Lekeberg.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons