Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklister behöver utbildas

Annons

Jag blir så himla irriterad på alla cyklister som tror att de äger vägarna. Hur kan man vara så dum så man bara cyklar ut över en gata utan att sakta ner och kolla om det kommer bilar?

Jag tycker att man ska införa någon slags utbildning för hur man ska bete sig i trafiken som cyklist. Faktum är att cyklister har väjningsplikt för bilar. Det finns inte många cyklister som följer dessa regler. Jag kör bil varje dag och ser sällan någon som saktar ner eller stannar. Är det så att cyklister inte vet om detta eller skiter de bara i reglerna? Varför kan man inte införa ett cykelkörkort?

Att vistas i trafiken med en cykel utan att veta hur man ska bete sig och vilka regler som måste tillämpas är ren livsfara för trafikanten själv. Det här med att gå av cykeln och gå över ett övergångsställe existerar inte!

Polisen är så himla flitig på att bötfälla bilister som begår brott av olika slag i trafiken. De kan väl gå hårdare åt cyklisterna så de skärper sig! Nu på vintern är faran mycket större när en cykel kommer i hög fart på bilvägen, så är det väldigt lätt att man glider några extra meter om man blir tvungen att bromsa in kraftigt.

Jag kräver skärpning från alla cyklister och att de respekterar andra trafikanter som bilister och fotgängare. Ett alternativ för cykelkörkort, då det kanske är för svårt att införa, kan vara att sätta upp skyltar som riktar sig till cyklisterna, i form av en text där det står klart och tydligt vad som gäller eftersom de flesta cyklister inte verkar ha någon aning om hur man ska bete sig i trafiken.

Jag tycker även att föräldrar ska informera och lära sina barn om vad som gäller. Skärpning!

Örebro

”Trött på cyklar”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons