Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De rödgröna sprider löften

Annons

Inför höstens val duggar det tätt med löften från de olika allianserna. Tydligast är den rödgröna som vill höja snart sagt alla skatter, från inkomster och förmögenhet till bensin med mera.

Man frågar sig vad det är för skillnad på att höja bensinskatten och kompensera med ökat jobbavdrag mot alliansens jobbskatteavdrag? I båda fallen är det den som inte jobbar det vill säga först och främst pensionärer som drabbas av högre kostnader. Alltså precis samma problematik. Tror någon att Sveriges bilister minskar sitt resande? Nej! Och då blir koldioxidutsläppen lika stora.

Sedan vill jag tillägga att jag tror inte att den kompromiss som MP och S gjort varar om de vinner valet. Då blir det nog två kronor/litern i skatt.

Läs gärna S hemsida. Där står: ”Bilen kommer under överskådlig tid att behövas för att människors vardag ska gå ihop, skriver Mona Sahlin, Peter Eriksson, Maria Wetterstrand och Lars Ohly”. Jo, jo.

Det andra är energibolagens övervinster. Utan att definiera övervinster vill jag påstå att inget kraftbolag vill sänka priserna därför att deras skatt ökar. Nej i själva verket är det en skattehöjning för oss alla som använder el.

Tror någon att vi kommer att använda mindre el bara för att skatten har höjts? Knappast.

Sedan detta med infrastrukturen och investeringar på 120 miljarder. Hur kommer det att finansieras och vem kommer att nyttja höghastighetstågen? Det är nog bra med tåg men har man råd att åka? Ta exemplet Ställdalen – Örebro. TOR kostar det 492 kronor för två personer. Det blir cirka 25 kronor/mil. Kanske tar man bilen i stället även om koldioxidskatten sänkts.

Man bör nog tänka både en och två gånger innan man lägger sin röst på något av den rödgröna alliansens partier.

Ställdalen

”LAGA”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons