Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är roligt att åka buss

Annons

Örebro. De nya busslinjerna har varit i gång under ett par månader och det har blivit en avsevärd förbättring för majoriteten av bussresenärer. Själv tycker jag att nu är det roligt att åka buss igen.

Länstrafikens målsättningen är att öka antalet bussresenärer från åtta procent till tolv procent av den totala mängden trafikanter och det borde vara möjligt men då måste marknadsföringen bli mer aggressiv och inriktad framför allt till dem som inte har åkt buss i åratal och ”vet” att bussresor tar lång tid och tiderna ändå inte passar mig.

Inte ens alla bussresenärer vet att det finns någonting som heter reseplaneraren. För inbitna bilister än den säkert helt okänd. Men om man går in på den och kollar sin resa så blir man ofta förvånad över att resan faktiskt blir smidig och passar min tidtabell.

Därför har jag ett litet tips till Länstrafiken: Börja annonsera om reseplaneraren och varför inte bjuda på första stadsresan som man gör som ny resenär. Det kan naturligtvis vara svårt rent tekniskt att ge gratisresan bara till dem som åker buss för första gången men lite rabatt till trogna kunder skulle kanske inte vara så farligt och om man får några bilister att överge bilen så vinner man i längden i alla fall.

Att ta bussen kan vara en hög tröskel för många men har man gjort det en gång så blir det betydligt lättare nästa gång och en första gratisresa skulle vara en fin morot för att göra det.

Örebro

Pauli Alsing

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons