Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter dödsskjutningarna i Vivalla: Vem kommer att drabbas nästa gång?

Annons
Det var för en dryg vecka sedan som två unga människor dödades i Vivalla. Trots det grova våldet ser signaturen inga förändringar till det positiva.

En skön sommarkväll, glada barnskratt hörs. Så skjuts det. Två personer dör. Någon förlorade sin vän, någon annan förlorade sin bror. Föräldrar sörjer.

Många är rädda och oroliga. Media basunerar ut att kommunen har beredskap, att polisen har extra närvaro och högste politikern tar sig till Vivalla.

Men av detta syns det inte mycket. En och annan polisbil extra och någonstans en mediarepresentant som försöker få människor att uttala sig.

Tvärtom, olika gäng kan stå vid ingångarna till centrum, denna dag som tidigare.

Men ingen officiell person syns ute på gator eller uppe i centrum som kan stilla oro. Säkerhetsskapande syns inte till.

Tvärtom, olika gäng kan stå vid ingångarna till centrum, denna dag som tidigare. Att stämningen upplevs än mer hotfull är bara ”typiskt Vivalla” eller hur ska man annars förklara ickenärvaron av någon att vända sig till? Trygga säkerheten och dämpa oron, möjlighet att få prata av sig – vem, vart, varför ingen hänvisning någonstans?

Fortfarande 48 timmar efter morden saknar Örebro kommuns hemsida information om var stöd kan finnas.

Inte heller på Öbos hemsida eller på polisens (stängda) dörr finns någon information. Ändock fylls media av ”vi gör allt vi kan”, ”vi är beredda att lyssna”, ”vi vill jobba förebyggande”. Vackra ord men trygghetsskapandet här och nu verkar inte finnas. Agera skyddsnät får det civila samhället fortsätta göra.

De varma sommarkvällarna fortsätter locka till utevistelse alltmedan oron stiger ”Vems barn drabbar det nästa gång”?

”Också förälder”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons