Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastighetsägaren ska se till att hyresgästerna informeras vid VA-arbete

Annons
Gruppchef för Vatten och avlopp,  Örebro kommun, Mats Svensson, svarar på en insändare om ett  VA-arbete i Baronbackarna.

Svar på insändaren ”VA-arbete i Baronbackarna inleds efter usel information” från Rolf Sennegård (NA 2/9)

I insändaren omnämns merparten av informationen om det kommande VA-arbetet som fyllig. Däremot önskar insändaren att få ett eget exemplar av informationen direkt i brevlådan, istället för på porten till trappuppgången.

När Örebro kommun utför ett VA-arbete informerar vi fastighetsägaren, som i sin tur ombeds informera sina hyresgäster. Vi har informerat Öbo samt satt upp information på portarna på de adresser på Hjalmar Bergmans väg som berörs av VA-arbetet. Vi har tagit en ny kontakt med Öbo för att lyssna av om de även kan sätta upp informationen inne i trapphusen eller dela ut den direkt i brevlådorna.

När det gäller utskick av SMS-meddelanden inför vattenavstängningar beskrivs detta kortfattat i brevet, med hänvisning till utförligare information på kommunens hemsida. Vi ber om ursäkt för att informationen i brevet upplevs som otydlig. Här kommer kompletterande information som beskriver hur det fungerar:

Om du är folkbokförd i Örebro kommun, är över 16 år samt har en telefon som är registrerad på din folkbokföringsadress får du automatiskt våra sms-meddelanden. Du behöver då inte gå in och kontrollera dina uppgifter.

Om du har dolt eller hemligt nummer eller enbart har jobbmobil går däremot inget meddelande fram. Då rekommenderar vi att du går in och kontrollerar dina uppgifter så att du säkert nås av informationen när vattnet behöver stängas av. Besök i sådana fall orebro.se och sök på sms för ytterligare information.

Meddelanden om vattenavstängning går ut som sms till mobiltelefoner och som röstmeddelande till fasta telefoner. Telefonnumret 019-21 10 00, som vi hänvisar till i informationsbrevet, går till Servicecenter på Örebro kommun. Alla samtal går alltså inte direkt till byggledaren som är ansvarig för projektet. Merparten av frågorna tas om hand av personalen på Servicecenter, som hjälper dig att få svar på det du undrar över.

Vi passar samtidigt på att informera om att det visat sig att vi inte kan leda om trafiken via föreslagen tillfällig väg. Vi arbetar därför på en annan lösning för omledningen av trafiken från Hjalmar Bergmans väg till Länsmansgatan. VA-arbetet påbörjas därför senare än planerat och ny information om hur framkomligheten påverkas går ut inom kort.

Mats Svensson

gruppchef Vatten och avlopp, Örebro kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons