Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festival inte lika kul för alla

Annons

Det är Yeah-festival i Stadsparken. Den pågår två dagar. I NA:s referat står det att ”stämningen är glad och hyfsat drogfri”. Det står också att intresset för festivalen bara växer och ”i år slår den rekord i antal band”.

Visst låter det trevligt och det stämmer förmodligen att deltagarna har jättetrevligt. Jag och några tusen andra medborgare råkar ha våra bostäder vid gatorna omkring Stadsparken. Gissa om vi tycker det är trevligt med Yeah-festivalen?

Under lördagen och söndagen har denna glada och hyfsat drogfria tillställning inneburit 24 timmars ren tortyr för oss! Från klockan 11.00 till klockan 23.00 de båda dagarna har det varit omöjligt att vistas i våra hem utan att tvingas lyssna till skränig musik, som skulle kunna väcka döda. Men vi som ännu lever och inte alls tycker att denna musik är ”trevlig” är fångar bakom våra tillbommade dörrar och fönster. Vi kan inte ta en kopp kaffe på våra balkonger och vi kan knappast lyssna på egen radio eller se på egen TV.

Min enkla fråga till stadens styrande och den myndighet som ger tillstånd för denna ”trevliga festival” att plåga omgivningen i två dygn är? Måste vi stå ut med detta och en del andra liknande program, eller finns det möjligen några tankar på att förlägga liknande festivaler till en mer neutral plats i framtiden?

Örebro

Göte Lundin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons