Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler dör när väst invaderar

Annons

För några månader sedan gjorde hela västvärlden affärer med Libyen, Egypten, Tunisien. Med flera, med flera, det var inte tal om diktaturer. Business as usual, eller hur. Vi har svenska företag i Libyen. Ingen har ifrågasatt Gaddafi förrän nu. Ingen ifrågasatte Egypten heller.

Nu har stora, starka USA fått FN att angripa Libyen. Nu dör ännu fler. Precis som i Irak, där USA invaderade en diktator som de tidigare stött i kriget mot Iran. Vietnam. Kambodja. Hur är det nu med diktaturländerna?

Ja, vi som är så bra och heliga i väst, vi kan invadera nästan hela Afrika, där är fullt med stater som har en diktator och/eller rebeller. Varför inte ta och invadera Nordkorea medan vi är i gång? Vi kan bidra med Jasplan, alltid till tjänst. Kina då? Finns det demokrati där? Nej inte alls, vi tar dem med. Stopp! Där bygger vi ju Volvo, i den odemokratiska staten Kina, dem kan vi då inte ta. Men vissa stater i Sydamerika då? Jo, där finns ett par med dålig demokrati. Vi tar dem med. Sedan har vi ju hela Arabiska halvön, och då kommer vi till den så kallade pudelns kärna: Olja!

Kan vi i väst vara så uschliga, att vi går in i andra länder för olja? Nää, vi går in för att vi är så snälla och vill hjälpa folket i alla länder som har en diktator. Så, det finns minst 18 stycken kvar att gå in i.

”Undrande”

Ervalla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons