Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För många människor ska dela på för lite mat

Annons
Vi är drygt 7,6 miljarder människor på jorden just nu.

Äntligen har NA skrivit den verkliga orsaken till miljöförändringarna. En okontrollerad befolkningsökning.

Det spelar ingen roll vad vi äter om jordens resurser inte är relevanta till folkmängden. Om vi ökar befolkning till 13 miljarder på cirka 80 år är frågan: Vart ska de människorna bo?

Det är i den fattigaste delen av världen som befolkningen ökar mest. Det innebär att ytan som människor bor på blir på bekostnad på ytan som ska vara för att odla mat på. Vi hugger ner träd i den takten så det kommer inte finnas tillräckligt med växter som kan bilda syre till den ökade befolkningen.

När vi kommer till den befolkningsmängden kommer vi bli tvungna att äta allt som går att äta. Då kan vi inte prata om att äta klimatsmart. Det är smartare att tillåta abort i hela världen, dela ut gratis preventivmedel till alla och tillåta familjeplanering. Vi kanske ska sätta en gräns för två barn per familj i hela världen.

Vi kanske ska sluta att köpa prylar som vi egentligen inte behöver för att överleva och istället producera det som är livsnödvändigt. Ska vi behandla alla sjukdomar i absurdum för att få lida i ett extra år. Eller ska vi se till att vi lever värdiga liv in till slutet. Behöver vi ha dessa jobb som ger fantasilöner så några blir ofantligt rika eller ska vi satsa på bostad, mat och kläder och tänka annorlunda?

”Irene”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons