Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge kvinnor mer makt

Annons

Karlskoga. Varför ger vi män inte mer makt åt kvinnor och får därigenom en bättre värld? Låt kvinnor sitta i ledande positioner för jag tror att de är mer lämpade för detta eftersom de från födseln generellt sett utvecklar starkare drag för att vara en bra ledare. En bra ledare för mig har egenskaper som lyhörd, empatisk, motiverande, coachande, bra på att kommunicera etcetera. Generellt sett så har kvinnor mer av dessa egenskaper och är således en bättre ledare.

Varför ser vi då inte fler kvinnor vid makten? Jo för att vi män med näbbar och klor vägrar att släppa fram några kvinnor till maktpositioner av rädsla för att mista vår status och manlighet. Vi känner oss ynkliga och rädda för att ta order av en kvinna och många lever kvar i villfarelsen att mannen ska bestämma. Punkt slut. Dessa uråldriga strukturer är tyvärr svårt att få ur en del bångstyriga och hårdnackade män.

Men jag tror att vi har mycket att vinna på att fler kvinnor ges möjlighet att sitta i ledande positioner i samhället. Det är dags för oss att släppa fram kvinnorna och inse att vi män är inte bäst på allt som många män gärna vill tro.

Karlskoga

Mika Takamäki

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons