Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har ni rätt affärsidé?

Annons

Flera insändare har ondgjort sig över att inget görs för att skapa mer liv och handel på Norrcity. De flesta verkar tro att det bara krävs att kommunen viftar med trollspöt så är det fixat. Jag efterlyser en tydligare beskrivning av behovet och mer analyserade förslag.

Många av de näringsidkare som finns på norr har tydligen svårt att få det att gå runt. Beror inte det på att det saknas underlag för deras affärsidé? Flera efterlyser möjlighet att köra bil och parkera på Storgatan. Hur många är de kunder som inte kan gå några hundra meter egentligen? Kan de vara avgörande för en affärs överlevnad?

Handeln kan inte växa obegränsat. Ny handel på Norrcity skulle stjäla handel någon annanstans ifrån. Redovisa var ni tycker det är okej att handeln minskar! Södra city? Marieberg? Lindesberg?

Affärer som är beroende av att många passerar och handlar spontant kommer kanske inte klara sig på Norrcity förrän Örebro har över 200 000 invånare. Vilken typ av handel har förutsättningar att klara sig här? Har fastighetsägarna frågat sig det? Har denna typ av handel några särskilda behov som kan tillgodoses av fastighetsägare och kommun tillsammans? De näringsidkare som har det svårt att gå runt ska kanske fråga sig om de har rätt läge eller rätt affärsidé i stället för att skylla allt på kommunen?

Örebro

”Andreas”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons