Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har vi inte yttrandefrihet?

Annons

Mullhyttan. I dagens Sverige får man tydligen inte tycka vad som helst. Om man har en åsikt som inte är ”politiskt korrekt” stämplas man snabbt och effektivt av journalistkåren som mindre vetande. ”Vi” är mycket noga med att andra länders invånare ska ha yttrandefrihet, vi är kända för att vilja försvara minoriteter, men hur står det till i vårt eget land?

När det gäller vissa frågor som till exempel abortfrågan förlöjligas man av pressdrevet om man har en åsikt som inte stämmer överens med massmedias. Nu senast när man ”avslöjar” att den nya arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson tidigare varit engagerad i organisationen ”Ja till livet” som kämpar för de ofödda. Att förespråka yttrandefrihet i andra länder men inte tillåta det i sitt eget land är en farlig väg. Det är inte så högt i tak i Sverige!

Den amerikanske professorn Noam Chomsky, även kallade den moderna lingvistikens fader säger: ”Det smarta sättet att hålla människor passiva och lydiga är att strikt begränsa spektret på tillåtna åsikter, men inom detta tillåta en mycket livlig debatt och till och med uppmuntra kritiska röster ...”. En ganska så bra bild av dagens Sverige där abortfrågan inte är den enda.

TV4-nyheterna handlade på tisdagen givetvis om den nya arbetsmarknadsministern. Frågor man ställer sig efter att ha sett detta är följande: Får man inte vara för att ofödda barn ska få födas? Vad är så kontroversiellt med det? Är inte livet en mänsklig rättighet? Hur är det egentligen med yttrandefriheten i dagens Sverige? Och vilket ansvar har massmedia?

Heder år Elisabeth Svantesson som kämpat för de ofödda. Hon har inget att skämmas för.

Islamabad och Mullhyttan

Josef Sjöberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons