Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ibland var det bättre förr

Annons

Örebro. ”Det var bättre förr” säger man ibland och jag är mån om att hålla med ibland. Visst, tekniken har ju gått framåt men ofta följer inte känslan med, det handlar mer om att tjäna storkovan, men vem blir en bättre människa av det?!

Förr verkade det som att man bar sitt yrke med stolthet; brevbäraren la en ära i att posten kom fram, stinsen bemödade sig om att tågen skulle gå i tid. Bara några yrkesexempel.

Numera ska man ordna och beställa tågbiljetter, bankärenden och dylikt själv, utan att ha den yrkeskunnighet som kanske fordras. Allt detta ska ske på den eventuella dator med internet som alla måste ha för att inte bli utanför i dagens samhälle, rena mobbningen alltså.

Själv har jag valt att inte ha internet och får ibland ej den information man ska ha som medlem i någon förening eftersom den bara finns på internet, trots att jag betalar medlemsavgift.

Att nå visst yrkesfolk via telefon är också knepigt. En telefonist upplyser medan man väntar: ”Du kan enkelt beställa via hemsida www ...”

Alla sitter hemma i sin trygga ensamhet med var sin dator och kan ljuga ihop sin profil till eventuella mötessajter, men vad händer om man ska träffa någon öga mot öga!?

Jag tror människan i dag saknar den där gemenskapen som fanns för länge sedan när man samlades runt något; lägerelden, matbordet, sagostunden?! Man umgicks på ett närmare sätt trots att man inte hade den dator som man når så långt med numera, i sin ensamhet.

Nästa folksjukdom tror jag heter ”nätvärk” för folk mår dåligt utan att veta varför.

Jag hoppas på en framtid då möten mellan människor i ärlighetens namn blir det viktigaste i tillvaron.

Örebro

”Solsken i Varberga”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons