Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlskoga och Degerfors har svikits av politikerna

Annons
Staten har staten  tyst sett på hur tusentals arbetstillfällen försvunnit från storindustrierna i Karlskoga och Degerfors.

Kommunerna Karlskoga och Degerfors har inte lyckats få något av staten sedan 1970. Tvärtom har man tyst sett på hur tusentals arbetstillfällen försvunnit från storindustrierna, så att folkmängden sjunkit från 50 000 invånare till nuvarande 40 000 personer. Det är delvis orsakat av de styrande politikerna.

Andra orter som drabbats av nerläggningar av regementen har fått ersättningsjobb, men inte ens avvecklingen inom Boforskoncernen gjorde att någon myndighet flyttades ut till Karlskoga.

Jag minns också en ranking av de bästa kommunerna att starta nya teknikföretag, en lista som toppades av 13 kommuner i Kanada med Karlskoga som nummer 14. Minns jag fel?

Och någon ny järnväg mellan Stockholm och Oslo har inte blivit verklighet, inte heller E18 som motorväg med bro över Möckeln. Nej, tvärtom nöjer man sig med länsväg 243 som är så smal att den bitvis saknar mittlinje!

Vägen som går ner mot hamnen i Göteborg och som är porten ut mot världen och exportmarknaden. Tacka 17 för att inga nya företag vill etablera sig i kommuner i en region som saknar kommunikationer med omvärlden.

Ni får sätta ert hopp till ärkefienden Örebro”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons