Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunpolitiker är okunniga

Annons

För några år sedan var det modernt att göra fartgupp och avsmalningar på alla vägar. Genast hoppade kommunpolitikerna i många kommuner på trenden. I Hällefors gjorde man fem gupp på Sikforsvägen. De kostade säkert mycket pengar.

Avsmalningarna av genomfarten kan man kanske inte lasta kommunens förtroendevalda för. Men hindren gör att många lastbilar drar sig för att köra på genomfartsleden. I stället kör de på parallella villagator där det inte finns några andra hinder, än de barn som bor där.

Ett annat mode som man anammat, är att lägga ner små skolor, och bygga mastodontskolor där alla barn i kommunen ska gå. Så har man gjort i bland annat Ljusnarsberg och Hällefors. Man bryr sig inte om att det är bättre och lugnare för barn att gå i mindre skolor. De som sitter i bildningsnämnderna gick själva i skolan för 20 – 40 år sedan, och tror att undervisning nu kan bedrivas som när de själva var elever. Man proppar in för många elever i klasser och förskolegrupper.

Nu har man börjat spara på äldreboenden. Sörgården i Grythyttan ska läggas ned. Hur ska man göra när alla 40-talister behöver äldrevård om några år?. Ska man bygga nya boenden då?

Ta reda på vad det kostar att ha bra skolor, bra äldrevård och bra vägar. Koncentrera er på det och kasta inte bort pengar på dumheter. (Till exempel ”Formens hus” i Hällefors. Hur många miljoner har gått dit?)

Jag tror att många kommunpolitiker är okunniga. De väljs för att de vill bli valda och inte för att de är lämpliga.

”Hälleförsare”

Hällefors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons