Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontoret är en lekplats

Annons

Vi är ett kompisgäng som under mer än 25 år arbetat på kontor och har under den tiden haft diverse olika chefer. Chefer som har varit allt från bra till att vara en fullkomlig katastrof. Vi har konstaterat att under de senaste tio åren har det kommit en ny ”ras” av kontorschefer som stundtals har vissa drag likvärdiga med Ove Sundberg i tv-serien Kontoret.

Dessa chefer verkar tro att de med diverse lekar på konferenser, kan få sina underställda mer motiverade att sköta sitt jobb. Dessa lekar som de kallar teambuilding får i vissa lägen en ren människofientlig syn, eftersom de i vissa fall går ut på att förnedra människor och försätta dem i situationer som inte känns bekväma.

Vi längtar tillbaka till den tid då det fanns chefer som förstod att ”teambuilding” kan vara så mycket mer än att leka dagislekar. En chef vi hade under en tid samlade hela personalen vid en sjö i skogen. Vi fiskade lite, grillade en god köttbit och diskuterade hur vi skulle lägga upp jobbet. Alla kom tillbaka stärkta av en hel dag i naturen och vår diskussion kring lägerelden. Plus i kanten var också att det kostade en bråkdel av vad dagens sammankomster kostar.

Numera så har vi även märkt att vissa chefer byter jobb rätt så ofta. Vilket vi i och för sig tycker är rätt skönt om det är en lätt psykopatisk och mytomanisk chef som tillbringar sitt liv på Facebook under arbetstid för att skriva om hur lycklig hon eller han är.

Vi tycker det är konstigt, eftersom personen i fråga är otrogen med sin högre chef, och därför höjer sin familj till skyarna på Facebook för att ”gottgöra” sitt svek. En dålig chef kan i och för sig skapa sammanhållning också.

Låt oss hoppas att framtidens kontorschefer kommer ner på jorden igen och förstår att det krävs annat än dagislekar för att skapa sammanhållning.

Örebro

”Kontorsråttorna”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons