Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låg arbetsmoral i äldrevården

Annons

Var finns arbetsmoralen? Jag har vid flera tillfällen varit i kontakt med äldrevården i form av praktik samt sommarjobb och överallt möts man av samma sak. Personalen skyndar igenom uppgifterna som rör de boende för att sedan kunna sätta sig och fika (eller röka).

Det klagas på de boende som har problem som gör att det tar längre tid hos dessa (för att man inte hinner fika lika länge?) Man låter dem ligga i sängarna eller bara sitta i något hörn halva dagen bara för att man inte har lust att göra något med dem. Jag trodde i min enfald att vårdjobbet innebar att man utövade omvårdnad och det betyder att man ska göra det bästa för den som är i behov av det.

Många av de äldre skulle kunna få mer stimulans än de får och skulle också kunna gå ut betydligt mycket mer enbart med de resurser som i dag finns. De flesta sitter ändå bara av sin arbetstid med undantag för frukost, lunch och middag då de måste hjälpa de boende. Det värsta de vet är ju om den som alltid ringer på larmet skulle göra detta, för då måste de ju så småningom gå och se efter vad denne vill. ’Säg att vi fikar, då brukar hon lugna sig’.

All credit till de som verkligen gör ett bra jobb! Ni är förebilder för de andra som finns där ute som är på helt fel arbetsplats med den inställning de har. Dessvärre är det oftast de som jobbat kortast tid som gör ett bra arbete. De som jobbat längre har övergått till en mer arbetsskygg attityd och har även glömt bort att det är människor man arbetar med.

Man pratar inte över huvudet med kollegan om hur jobbiga andra boende är medan man gör morgontoalett på den man för stunden tar hand om. Det är liksom inte etiskt riktigt.

Prata för all del gärna med den som sköts om i stället, jag lovar att det går mycket mer smidigt att utföra sysslorna om man gör dem helhjärtat.

”SSK-studenten”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons