Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väntan inom vården

Annons

Björn Sundin (S) beskriver i sin krönika i NA den 14 juni bland annat vilken enorm service han mött vid ett enstaka läkarbesök vid en vårdcentral i Örebro. Jag måste få be att gratulera. Var det bara tur?

Socialdemokraterna betonar gärna hur bra en offentlig vård skulle kunna vara men har haft många år på sig att förverkliga sina idéer. Men man når aldrig fram. Vi får aldrig den vård som möter den efterfrågan som finns.

Socialdemokraterna förargar sig gärna över privata vårdgivare som generar överskott i verksamheten. Alltid på bekostnad av kvaliteten, säger man också. En privat finansierad vårdcentral överlever inte om man inte kan leverera den kvalitet patienten förväntar sig. Det gör däremot en landstingsägd vårdcentral.

Min erfarenhet av besök på vårdcentral eller sjukhus är inte så stor, tack och lov. Men min erfarenhet ger mig följande frågor:

Varför måste det vara mer regel än undantag att:

* behöva vänta ett par veckor för att träffa en läkare på en vårdcentral?

* behöva träffa en stressad personal, inklusive läkare, på en vårdcentral?

* behöva vänta 1-3 månader för att träffa en specialist på USÖ?

* behöva vänta 2-3 veckor på ett provsvar?

Vad är det som säger att (S) kommer att lyckas organisera och finansiera en vårdapparat som kommer att minimera väntetider och befria personalen från stress om man åter får makten i Rosenbad?

En delvis privatiserad vårdapparat är kanske inte det jag föredrar men om den skattefinansierade vården aldrig ska kunna organiseras och styras efter patientens behov utan alltid efter den begränsade kapacitet man faktiskt har är jag beredd att kompromissa och acceptera en ”Moderatstyrd sjukvårdspolitik”.

Spelar det någon roll vilken färg det är på katten så länge den jagar råttorna?

Örebro

”Stefan”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons