Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långt avstånd till taxibilar

Annons

Efter en längre resa utomlands kom vi med Swebus från Arlanda till Örebro resecentrum. Bussen stannade på hållplats A – längst bort från taxiuppställningen. Det regnade.

Jag ringde taxi och ville bli upplockad vid hållplats A eftersom vi hade mycket och tungt bagage. Då fick jag veta att taxi inte längre får köra in på bussområdet för att plocka upp kunder!

Vi skulle ta oss hela vägen tillbaka till taxiuppställningen med vårt bagage. Efter lite diskussioner körde taxin in på Olaigatan och vi tog oss dit eftersom det var kortare väg. Ingen kritik mot taxi alltså – de gjorde vad de kunde.

Men man undrar ju hur den/de som planerat dagens resecentrum tänkt när man hänvisat Swebus till hållplatserna A, M och N, samtliga allra längst bort från stationen och taxi?

I min värld är det just resenärer med Swebus (eller andra bussbolag) som kommer till Örebro C för vidare befordran till Arlanda eller kommer från Arlanda och ska vidare med tåg, buss eller taxi. I många fall med stort bagage.

I dag tog jag en promenad till resecentrum för att “kolla in läget”. Efter detta har jag följande förslag:

Byt plats på någon/några av hållplatserna för lokalbussarna nära stationsbyggnaden (och taxi) och nuvarande hållplatser för Swebus. Alternativet vore att använda sträckan mellan stationsbyggnaden och första hållplatsen på höger sida. Där finns det i dag ingen markerad hållplats och det är osäkert vad sträckan (cirka 100 meter) används till. Två-tre bussar skulle lätt få plats där. Jag vet att hela stationsområdet och resecentrum diskuteras men i avvaktan på beslut kan ansvariga för planeringen i dag ”tänka till” och underlätta för resande till och från Örebro att ta sig fram. Ett svar från ”höga vederbörande” önskas.

Örebro

”Mmg”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons