Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt alla i Sverige få ett hem!

Annons
En hem bakom en dörr  man kan stänga om sig borde alla ha.

Man kallar Sverige för ett välfärdssamhälle, men det är inte för alla människor. Man ser skitiga, trasiga människor i Örebro stad, och på nyheterna i tidningar att de saknar bostad.

Min fråga är att är man så handlingsförlamad i Sverige att man inte tar upp denna fråga i regeringen ?

Inför en lag att alla som bor i landet ska ha en bostad från 0 till 110 år, och en fast adress. Ska du flytta till Sverige måste bostaden vara klar att flyttas in, det ska gälla alla människor. De som är hemlösa i dag på grund av olika anledningar ska tas hand om Socialförvaltningen.

Regeringen ska ge order åt socialen att agera och skaffa bostad till hemlösa. De som missbrukar ska tas om hand, hjälpas till behandlingshem, vårdas och följas upp för att sedan få en bostad.

Man blir hemlös av olika anledningar, Skilsmässa, sjukdom, vräkt att man ej kunnat betala hyran. Det finns barnfamiljer, ensamstående mammor, fattig pensionärer med flera. Lista kan göras hur lång som helst. Alla får inte plats för en natt i härbärge eller vandrarhem.

Gör om pensionssystemet så att pensionärerna kan hyra en bostad och leva med en pension som ensamstående! Djuren får man inte slänga ut, ny lag 2018, man blir åtalad. Men människor slängs ut! Om ni nu vackert skryter att Sverige är ett välfärdsamhälle ändra då lagen, alla ska ha ett hem i sverige 2019! Då upphör hemlösheten

”Alla ska ha ett hem 2019”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons