Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt oss slippa toaletten med sin fula historia på Järtorget

Annons
Den färgglada offentliga toaletten på Järntorget har sett mycket elände.

En Förbannelse vilar över toaletterna på Järntorget – vackert yttre, fult inre och ful historia.

Går dagligen förbi den offentliga toaletten på Järntorget och ställer mig frågan vad som mer ska behöva hända innan man tar bort denna brottsplats.

På mindre än ett år har denna toalett varit brottsplats för såväl våldtäkt mot barn, som mord (drogrelaterat).

Tveklöst sker där oftare än vad man kan ana brottslighet som dels skadar inblandade individer men även utgör risk för övriga örebroare, som riskerar passera brottsplats vid fel tidpunkt och hamnar i närheten av droghandel och allehanda otyg.

Under större delen av det gångna året har toaletten varit avspärrad som del av pågående brottsutredning. Nu är det åter öppet för narkomaner och drogförsäljare.

Snälla poliser, politiker eller andra beslutsfattare, gör något åt denna situation. Förstår att behovet finns av att ha offentliga toaletter i stan, men chansen att förbipasserande går in på denna inrättning är låg, då sanitär standard inte platsar i en modern stad. För att inte tala om det osmakliga i att låta en liten byggnad som varit plats för så ohyggliga händelser, stå kvar oförändrad och åter öppen för ovetande allmänhet.

Förslagsvis ordnar man ett nytt alternativ likt offentliga toaletter i ett flertal andra städer där man installera tidsbegränsad användning och möjligen automatisk rengöring efter besök.

”Vän av ordning”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons