Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt Victoria bestämma själv

Annons

Man tar sig för pannan när man ser och hör det väsen som blivit över kronprinsessan Victorias önskan om att hennes far kungen ska föra henne till altaret då hon gifter sig.

Här kommer ett helt koppel gapiga präster och prelater och ondgör sig över hennes ”tilltag”. Genom detta hotar de att solka ner det som borde vara ett ungt pars lyckligaste och vackraste dag. För Guds skull – lämna dem i fred! Låt det bli precis som vår härliga och vackra kronprinsessa vill ha det. Med miljontals ögon på sig kan det säkert kännas skönt att ha sin far vid sidan, samtidigt som hon med detta visar hela världen sin kärlek och tillgivenhet till sina föräldrar.

Kungen får också, på detta sätt, visa sin respekt, tillit och acceptans av dotterns val.

Kronprinsessans liv har aldrig varit, är inte, och kommer aldrig att vara lätt. Ska då högljudda svenskar lägga ytterligare sten på bördan genom att peta på planeringen av hennes bröllop? Finns det verkligen inte väsentligare saker att lägga engagemang, tid och möda på? Till exempel att unga människor knarkar sig till döds, tusentals tonårsmödrar väljer abort då alternativen tagit slut, att medelålders stressar ihjäl sig och åldringar sitter utan någon som helst stimulans på de förvaringsställen som kallas äldreboende. När var dessa präster och tyckare ute i ”livet” senast?

Prästernas hänvisning till ”symbolisk omyndighetsförklaring” faller på sin egen orimlighet. Kronprinsessan Victoria är en högst kapabel person med båda fötterna stadigt planterade i den svenska myllan. Att hon här visar ett romantiskt och kärleksfullt drag må väl ändå vara henne tillåtet.

Sluta tjafsa och låt brudparet njuta av sin dag! Den blir jobbig nog ändå, förutom allt detta tyckande i morgonsoffor och nyhetsprogram. Vi har en unik tilldragelse framför oss, som lockar hela världen till Sverige. Vad har gästerna med sig i minnet när de åker hem? Svenska ”förståsigpåares” snorkighet?

Örebro

”Gratulant”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons